Wargi Bandung Salapan
Hatur nuhun kana kasumpinganna baraya
sok klik tombol login upami bade lebet
upami teu acan janten member, teu aya lepatna upami daftar di ieu forum, mangga klik tombol pendaftaran
hatur nuhun

haturan ti simkuring

admin sareng rerencangan saparakanca


WILUJEUNG SUMPING BARAYA
Forum Komunitas Chat Room Bandung Salapan, sarana berbagi dan mempererat persaudaraan
Mangga ulah isin2 teras we kalebet sakantenan anggo sendalna
 
IndeksWilujengSumpingCalendarGalleryFAQPencarianAnggotaGroupPendaftaranLogin
PENGUMUMAN KASADAYANA MEMBER WAJIB DIBACA MANGGA KLIKDIDIEU
Pilihan
 Wilujeung Sumping
 Indeks
 Anggota
 Profil
 FAQ
 Pencarian
Login ka email bandung salapan
Login
Username:
Password:
Login otomatis: 
:: Lupa password?
Pencarian
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
Perkenalan Heula Atuh
19/4/2014, 10:13 by Ujang Poheng
Askum kang admin, Baraya ti kota atuh dulur nu ti lemburrr nepangkeun abdi pituin urang …

[ Full reading ]
Comments: 0
Buku Tamu
December 2016
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar
User Yang Sedang Online
Total 2 uses online :: 0 Terdaftar, 0 Tersembunyi dan 2 Tamu :: 1 Bot

Tidak ada

User online terbanyak adalah 43 pada 17/1/2015, 05:01
Statistics
Total 2768 user terdaftar
User terdaftar terakhir adalah accu alive

Total 4339 kiriman artikel dari user in 712 subjects
Top posters
ci_Badeur
 
direktur_bdg9
 
garotis_79
 
fanny_inochi
 
Admin
 
dank_thea
 
doetz86
 
Timen
 
ronghok
 
anfuk_cjr
 
Poll
numutkeun baraya tampilan ieu forum kumaha...???
 1. Sae Pisan
 2. Lumayan
 3. Kirang Sae
 4. Goreng Patut
 5. Ahk Teu Apal
 6. Ya gitu dech
Lihat Hasil
Link Patner
bandung9.co.cc
ads

Masukkan Code ini K1-A34EAA-B
untuk berbelanja di KutuKutuBuku.com

kerjaotomatis.com'
ads banner

Share | 
 

 Sikabayan Raheut Curuk

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Admin
PRESIDENT
PRESIDENT


Male
Jumlah posting : 196
Age : 31
Lokasi : cianjur - pekanbaru
Registration date : 05.11.08

PostSubyek: Sikabayan Raheut Curuk   21/11/2008, 16:09

Kacaturkeun di lembur Salikur Rahul keur mangsana usum langlayangan. Abong heueuh keur usumna, nu maraen langlayangan teh sihoreng lain ngan ukur barudak, tapi oge aki-aki jeung nin…….. Eh, bit! Euweuh ketang nini-nini mah!

Si Kabayan teu tinggaleun, harita teh keur getol nyieunan langlayangan keur pakeeun jeung keur jualeun. Lumayan cenah keur meuli suluh! Da nyaeta ari kudu ngala sorangan mah sangheuk cenah, bongan sok matak cape!

Urang susul nurutkeun judul, urang teang gancangna carita, tengah peuting keur jemplang jempling Si Kabayan ngahariring lir anu keur humarurung, aeh tibulak, kuduna mah humarurung lir ucing gering keur ngahariring, atra pisan kadengena ku sang garwa, Si Kabayan lir nu gering kanyenyerian. Atuh geuwat Raden Ajeng Nyai Iteung ngorejat hudang, seja narok aeh nakon ingkang panutan, na ku naon bet humarurung kawas nu nguyung.
Kieu cenah gunem caturna Si Kabayan (K) jeung Nyi Iteung (I) teh:

I: Ku naon akang, geuning bet humarurung? Tiris?
K: Lain Nyai, lain tiris, tapi ieu curuk kami nyanyautan !
I: Cikan, ngilikan!
K: Yeuh geura jeueung ku Nyai, curuk kami mani bukekeng, jadi sagede kieu!
I: Ah, sagedena oge curuk, moal sagede eta!
K: Hus, bet geuning jorang nyaneh mah, Iteung!
I: Jorang kumaha ari akang !
K: Geuning bieu bet make nyebut sagede “eta”. Ari “eta” teh naon ?
I: Maksud Iteung mah sagede ieu akang, ieu yeuh ……….. halu lulumpang!
K: Ih, ari sugan teh!
I: Hayu atuh akang, cuang ka kandang munding, ke di ditu cuang ubaran!
K: Ari nyaneh Iteung, minculak teh kabina-bina, nanahaonan uubar di kandang kebo!
I: Saur Abah………….. mun isuk jaganing geto urang ngalaman raheut curuk, tah
kawas akang ayeuna, lelepkeun we kana “eta” munding bikang !
K: Montong kalah ngaheureuyan deuleu Iteung, curuk kami teh enyaan nyeri !
I: Ongkohna ge saha nu ngaheureuyan, da ieu oge enyaan. Hayu cuang buktikeun !

Si Kabayan eleh geleng, kuniang hudang, terus ngikclik nuturkeun ingkang garwa. Kabeneran peuting harita teh bulan keur mabra, bubuhan keur tanggal wewelasan. Gancangna carita, tepi weh ka kandang kebo tea Kabeneran munding bikang teh depana nonggeng ka luar. Mokaha, mebeskeun curuk kana “etana” teh teu matak hese da bisa dirongkong ti luar.

I: Sok atuh atuh akang lelepkeun curukna.

Si Kabayan nurut, tapi gancang dibetot deui.

I: Ulah ngan ukur anclom atuh akang, anggur keueumkeun sing rada lila!

Si Kabayan nurut deui, curukna dilelepkeun deui, ayeuna mah terus dikeueumkeun salila-lila. Kakara diludang sanggeus Nyi Iteung ngajakan balik. Enya we, curuk Si Kabayan teh ayeuna mah kempes bari jeung teu nyeri deui cenah. Ngan orokaya, heuleut sababaraha peuting ti harita, pareng dina tengah peuting nu sepi jempling, katambah alam keur poek mongkleng bongan bulan teu nembongan, kacaturkeun Si Kabayan gering deui, humarurung kawas nu kungsi kaalaman. Ana ditanya ku sang garwa, walonna teh sarua jeung nu tiheula. Kieu cenah gunem caturna.

I: Ku naon deui akang ?
K: Haduh halah Iteung, ieu curuk kami nyeri deui.
I: Duh kumaha atuh akang, da ayeuna mah keur poek bulan, etana ge moal kajeueung !
K: Ah naaaa bet ngeok memeh dipacok, urang rarampa we !
I: Nya heug atuh, hayu !

Gancangna carita, Si Kabayan jeung Nyi Iteung geus cunduk kanu dijugjug.

I: Baeu akang, mana curukna ?
K: Ieu Iteung !
I: Euleuh, bareuh-bareuh enyaan ayeuna mah akang, geuning jadi gede pisan !
K: Nyaeta, tak tage !
I: Sok atuh akang, geuwat lelepkeun !

Si Kabayan nurut, tapi teu lila Nyi Iteung nyarita deui.

I: Ulah dikeueumkeun wae atuh akang, bisi buruk !
K: Beu, bet lalawora. Kumahakeun atuh Iteung ? Bedo ?
I: Hih, atuh moal cageur ari bedo mah akang !
K: Dikeueumkeum matak buruk, dibedokeun moal cageur ! Jadi lieur yeuh !
I: Ih, puguh ngarah teu lieur ! Pulang antingkeun angguranan akang !
K: Haaaar, na ari maneh Iteung !
I: Da ieu mah lain eta munding, akang ………. nu Iteung !
K: Euleuh, kutan ! Hadena weeee, ieu oge lain curuk, Iteung ………. nu kami !



carita sikabayan dikutip tina situs urang sunda
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://bandungsalapan.free-message-board.com
odonk
HANSIP
HANSIP


Male
Jumlah posting : 68
Lokasi : cianjur,banjaran, bandung
Registration date : 06.11.08

PostSubyek: Re: Sikabayan Raheut Curuk   21/11/2008, 19:43

ngagoler ahk ngagoler ahk ngagoler ahk
jadi wae atuh da ari keur poek mah, teu kudu make mata. da palebah kanu "taeun" mah lancar selalu.
min boa ieu mah pangalaman pribadi nepika jentre jeung jelas kitu. lamun bener pangalaman pribadi, ke mah plus jeung video na min... ngagoler ahk ngagoler ahk ngagoler ahk
saha nu hayang di pulang antingkeun ku sayah ???? cik ngacung, naha bet si doetz nu ngacung teh, ulah doetz ah......lain nanaun tempat umum ieu mah, ke we mun pareng duaan. :[-O<: :[-O<: :[-O<:
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
 
Sikabayan Raheut Curuk
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Wargi Bandung Salapan :: Lain-lain :: Tong sampah-
Navigasi: